De kop is eraf
Lieve allemaal,
Allereerst, leuk dat je dit leest. Dan doe ik het in ieder geval niet voor niets... Zoals de titel al zegt: 'de kop is eraf'. Ik ben nu 5 dagen onderweg en hard bezig om te acclimatiseren in deze wereld. Een wereld van relaxing, relaxing en nog meer relaxing. Voor iemand met weinig rust in zijn donderdat het wel even wennen. Als ik iedereen hier om mij heen zie dan kan het niet anders dan dat het even wennen is en straks ben ik net zo chill en relax als al die andere backpacker, heerlijk.
De vlucht was erg relax en na 24 uur onderweg kwam ik om 22:00aan in mijn hotel in Cancun, doodop dus direct naar bed.De volgende ochtend werd ik om 7:00 wakker en na een simpel maarheerlijk ontbijt (koffie, toastmetjam of suiker) ben ik met de locale bussennaar Isla Mujeres gegaan. Ik wist ongeveer de richtingwaar ik heen moest maar lopen was geen optie. De eigenaar van het hotel had aangegeven dat het ongeveer 20 minuten met de bus was. Na 3 verschillende bussen tussen de localsen 2 uur later kwam ik aan bij de ferry om naar dit eilandje te gaan. Dit eilandje = witte stranden, blauwe zee en ook hier staat alles in het teken van relaxing. Dus daar heb ik me, met en boek,dan ook maar aan overgegeven en genoten van alles en iedereenom me heen.Op het strand kreeg ik voor het eerste een relax maar vreemd gevoel. Er is niemand in een straal van duizenden kilometers die aan je denkt of op je wacht, je hebt geen afspraken en je hoeft helemaal niets. Alleen doen waar je zelf zin in hebt. Ik kan je verklappen: 'Het is een gek maar ook een relax en rustiggevoel.
Terug in Cancun werd ik bijna opgelicht voor E 800,-door een Amerikaansepastoor.Mijn goedheid omhem te helpen kwamhier niet zo heel goed van pas maar op het juiste moment besefte ik me dat het allemaaliets te smoothging en dat zijn enige doel is om geld uit mijn zakken te kloppen.
De volgende ochtend heb ik mijn spullen gepakt en ben ik met de bus naar de volgende plaats gegaan. Playa del Carmen. In de bus raakte ik in gesprek met een Israelische backpacker en hij adviseerde mij om naar Hostel Rio te gaan. Ik had geen plannen, dus dan maar naar Hostel Rio. Ik heb voor het eerst in mijn leven in een dorm room geslapen. Je ligt met 12 personen op 1 kamer en je moet alles delen. Even wennen maar wel een goede en leuke manier om snel in contact te komen met andere backpackers. De eerstedag was er direct al eennationaal feestdag, Independence Day.Alle Mexicanen waren vrij ens' avonds was er ophet stadsplein een groot feest waar alle locals waren. Met 2 Australische meisjes ben ik naar dit feest gegaan en we hebben de avond afgesloten met een feest op het strand.De volgende ochtend was ik al vroeg wakker en ik heb mijn eerst aanzet gedaan om mijn conditie te verbeteren en ik bengaan hard lopen op het strand. Vanochtend ben ik om 7:00met een groep uit het hostelnaar Tulum geweest waar we deMaya ruines hebben bekeken. Een indrukwekkende oude maya stad liggend aan zee. Na een kleine duik zijn we weer terug gegaan naar Playa del Carmen en nu maar afwachten wat de rest van dag gaat brengen. Morgen waarschijnlijk naar Belize.....
Ik hoop dat alles goed gaatin Nederland en dat het zonnetje snel nog even voor jullie gaat schijnen.
Veel liefs vanuit een warm en gezellig Mexico
Tim
Gozer, goed verhaal. Vijf dagen van huis en je slaapkamer nu al delen met 11 andere mannen. Take care! Bart
Bart; aannames zijn dodelijk. Er liggen meer vrouwen in mijn kamer dan mannen. Maar ook vrouwen snurken.
Gefeliciteerd met je broer!
Ik hou het ff kort want ben eigenlijk al te laat voor Gentlemen's Square, alwaar wij as we speak, onze Hollandse avond houden ter ere van Bas. Echt jaloers kan ik je hier vast niet mee maken, dus geniet er daarom maar lekker van daaro en blijven schrijven he!
Oh! voor ik het vergeet... Zet even een mailing op "on the side..." i.v.m. de nodige details die ik niet in je verhaal terug kan vinden om de een of andere reden... ;)
He ouwe, goed bezig! "...Morgen naar belize..." ben jalours. "Walk slow!" and have fun!
Boys,
Uiteraard maak je me een beetje jaloers door me lekker te maken met een borreltje in HP. Uiteraard niet om HP maar om jullie, snik snik.
@Peter: ik snap je opmerking niet betreffende mailing 'on the side...'? Let me know
Heb je nu al gemist @ HP!!!!!!
Hai Tim, goed werk! Een beetje relaxen, wat kamers delen met sheela's en wannabe pastoors mis laten grijpen, iets wat ze niet vaak doen de laatste tijd. Netjes hoor! Hoor graag snel weer wat van je! X
Enneeeeh, Menno is vanochtend om half 3 vader geworden van Wende!
Keileuk om te lezen dat je lekker aan het relaxen en aan het genieten bent! Hier in Thailand is het alles behalve, we zaten tot vandaag in Bangkok en zijn van alles wezen bekijken. Nu zitten we in Chiang Mai en morgen gaan we de jungle in, haha!
We blijven je volgen, veel plezier in Belize! GENIETEN!!
Lief van ons
Hoi Tim, het is zaterdag 18 sept. 13.30uur , ik ben aan het werk en heb in de pauze je reisverslag gelezen.Fijn dat je het zo naar je zin hebt en dat je leuke mensen ontmoet.Thuis heb ik ook leuke reacties van iedereen gekregen, ze leven allemaal mee.We hebben gauw weer contact ,mijn tijd zit er weer op, wij leven hier helaas wel met de klok. Liefs mama XXX
Hey Tim, dat klinkt allemaal erg relaxt! 2 Australische meisjes... Kun je daar wat meer over vertellen? Geniet ervan gozer!
Je bent vertrokken! Hoe bevalt het? Beetje wennen in je eentje of valt het mee? Je leert vast snel genoeg mensen kennen met je vlotte babbel. En hoe vordert het met de spaanse zinnetjes? Al iets leren zeggen om de chica's het hof te maken ;-). Wij zijn inmiddels in Mongolie, vertrekken morgen voor een trip van 2 weken door niemandsland, niet douchen en de natuur is de wc, dat wordt lekker stinken!! Geniet er van daar en we'll keep in touch!
X Floor
Goed bezig daar Tim! Leuk om te lezen dat je je draai hebt gevonden. Ik blijf je volgen. Veel plezier in Belize!
Hey Tim, klinkt goed allemaal. Geniet ervan!
Hey Timbo,
Goed te horen dat je lekker aan de gang bent daar. Ik schrok een beetje van dat hardlopen, maar respect als je dat weet vol te houden als je net zo relaxed bent als de rest van die backpackers daar.
Het is hier een beetje stil in huis uiteraard, maar alles gaat prima.
Geniet ervan gozer!
Groeten Linda & Guus
Lieve allemaal, leuk dat jullie allemaal zo meeleven en reacties plaatsen, doet me goed. Gisteren een groep Mexicanen tegen het lijf gelopen en daar de volgende dag mee naar het strand gegaan, erg gezellig, temperamentvol en 'enjoying the moment' (kan ik veel van leren ; )). Over een week zullen jullie weer een nieuwe update krijgen maar je kan me altijd ook e-mailen als je wilt. We keep in touch.
Tim
Tim,
Goed te zien dat in ieder geval een van ons tweeen het goed voor elkaar heeft! Om jouw plezier wat te verhogen: het is nu maandagochtend, lauwe koffie, regen louter zeurende mensen!
Thomas
Hi Tim,
Klinkt goed allemaal, om jaloers op te worden :-).
Gelukkig kom je binnenkort ook jou kant op, dus ik zal je website in de gaten houden om te kijken waar je zit.
Relaxse!
Hallo Tim hoe gaat het met je geniet je daar in het verre land , hier gaat het goed ik heb net lekker gegeten bij je moeder Bloemkool schotel en een Mona toetje.
Ik hoop dat ze daar ook tafeltje dekje hebbenen dat het lekker eten is .
Het is vandaag mooi weer in Rheden.
Geniet van al het moois wat je tegenkomt.
Groetjes van Opa van Vlierden
Hoi Tim, hier ben ik weer, alles goed?Ik wil vrijdag met oma op de skype gaan, om 17.00 uur ,maar dan is het bij jouw 10.00 uur, denk je dat je dat gaat lukken of heb je andere plannen.IK hoor het wel van je , anders bel je dinsdag als ze jarig is. Je ziet helemaal vrij ben je niet. Tot gauw kus .
Lieve Opa en mama,
Hier in het verre land gaat alles goed. Ik ontmoet veel leuke internationale mensen en mijn Engelse en Spaanse taal verbeter in iedere dag. 'Tafeltje dekje' en bloemkoolschotel a la WIlly hebben ze hier niet maar de kreeft in Belize is heerlijk. Ik zit op een klein eilandje waar ik de afgelopen 2 dagen aan het relaxen ben. De kreeft is ongelovelijk lekker en je zit gewoon midden op de weg. Ik vertrek nu voor een snorkeltrip in de Caribische Zee. Ik zal binnenkort weer een update sturen.
Mam: Vanuit hier werkt Skype niet. Maar vrijdag ben ik in Guatemala en FLores en waarschijnlijk moet het daar wel lukken. Ik hoop dat het werkt.
Liefs Tim
Hoi Tim,
Goed om te lezen dat het goed met je gaat en dat je aan het genieten bent. Ik was gisteren bij je moeder en hoopte dat ik je nog even kon zien maar helaas maar ik ben weer helemaal op de hoogte.
Groetjes Ada
Tim, klinkt goed dude!
Ik hoop dat je ondertussen door hebt wat Peter bedoelt met mailen 'on the side'..
Geniet van alles en niet te veel achter de compu zitten!
Grt
JW
Hallo Tim,
Vind het leuk om je reis te volgen via internet,wens je dan ook alle goeds en een geweldige tijd toe,
groeten Eva (van de overkant)
Lieve Tim, wat leuk om dit allemaal te lezen. Spannend hoor zo'n reis we blijven je volgen heel veel succes Greet en Roger
Hoi Tim, wat super leuk om je verhalen te lezen! Goed te horen dat je al zoveel moois hebt gezien en meegemaakt.. Ben benieuwd naar je verdere avonturen, reis dan ook graag (via de site) met je mee! Genietse! Groetjes Sanne
Hallo Tim
Ziet er allemaal relax uit , mooi weer visje eten je hoeft hem zeker ook nog niet eens zelf te vangen.
Heb je gedoken of alleen een beetje wezen snorkelen zal erg mooi zijn geweest.
Natuurlijk zijn we vandaag weer een balletje gaan slaan prima weer en bijna geen wind.
En Willy slaat vandaag met de grote driver , als een grote kerel.
Ik hoop dat het een beetje gaat met de cursus spaans sucses en we spreken elkaar .
Groetjes Mann0
Tim aka Backpacker !!!! goed om te lezen dat de relax-modus je wel bevalt..Heerlijk ..ik ben net terug in nl en ik kan je zeggen, zwaar is het hoor ! Regen , regen en algehele a-relaxedheid overheerst ....
Ik moest wel lachen om je bus verhaal ,het bussensysteem in rotterdam en mexico is dus vergelijkbaar;)
Belize ... im jealous... ben benieuwd naar je volgende verhalen
¡Que tengas buen viaje!
X Lex
Ha Timmie,
Klinkt allemaal goed en je kiekjes zien er ook allemaal zeer ontspannen uit. Leuk om op deze manier een beetje met je mee te reizen. Geniet moppie!!!
Dikke kus, Big
Hi Tim, je bent op weg! Wat goed. Heerlijk dat gevoel van vrijheid, ik heb het ook mee mogen maken. Geniet er volop van, voor je het weet ben je weer terug in ons hectische wereldje. Veel plezier en hou ons regelmatig op de hoogte van je avonturen:) Groetjes, Cynthia en de andere dames.
Hoi Tim,
Wat een mooie foto's weer....WOW!!!
Helemaal relaxed inmiddels? Aan het genieten van de mooie momenten, wel bewust van zijn he en niet haasten ;)
Hier alles goed, Siev en ik genieten volop van je tv :) Wij hebben net wintersport geboekt en kijken daar nu al naar uit, weekje vrij... jij hebt echter weken vrij...
Tim, genietse en tot je volgende verhaal!
Liefs Nien en x-je van Siev
Hallo Tim geweldig dat we jou reis kunnen volgen en genieten van de mooie foto,s
En je bent druk met spaansaan het leren.
We blijven je volgen die boeiende en ontspannende reis die je aan het maken bent.
Veel liefs van Oom en Tante uit Dieren.
dag ondernemende tim wat een geweldige reis maak jij ben nieuwsgierig wat jij spreekt met de mensen die je ontmoet spaans of engels of met handen en voeten
heb je een reisschema of zie je s'morgens wel waar je s'avonds eindigt! goeie reis we blijven je volgen.
veel goeds greet vd klaauw en roger
Lieve jarige Tim, Ik ben weer mooi! Dus weet ik dat je jarig bent.Van harte!Maak er weer een spannend jaar van!Is je wel toevertrouwd!Nog maar een paar weken en dan vallen al je fans in je armen!Dus...geniet nog van je vrijheid!Nu in Chili Mooi land?Is dit je laatste land of ga je nog verder?Goede reis en tot gauw Greet