TimvanVlierden.reismee.nl

1-day-friends diep in de zee

Hola,

Na 2 weken neem ik met klein beetje pijn in mijn buik afscheid van het prachtige Antigua, het gastgezin en mijn Zwitserse vriend Martin. Talita (kleine dochtertje)begon zich steeds meer thuis te voelen in mijn kamer en als ik aan het studeren in mijn kamerwas danwas zij heerlijk met spullen aan het spelen. In mijn favoriete koffiebarretje werd mijn 'cafe con leche' al gemaaktvoordat ik binnen wasenhet pleintje voor de kerk waar ik iedere avond rond schermering mensen aan het kijken was ga ik zeker missen.In Antigua heb ik nogeen werkende vulkaan beklommen, marshmallows geroosterd bij de hitte van lava en als afsluiting hebben Martin en ik genoten van een 'echte Zwitserse' kaasfondue. Adios Antigua.Nu op naareen volgende spectaculaire en schitterende stukje op deze aardbol, weer nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe hostelsen jevertrekt weer uit dat veilige haventje dat je voor 2 weken had.

Mijnplan was om direct naarhet Caribbische eilandje, Utila te gaan, maar op mijn laatste avond heb ik een Australisch stel ontmoet die mij over hebben gehaald om eerst nog de dorpjes Lanquin en Semuc Champeyin Guatemala te bezoeken. In Lanquin hebben we een tocht gemaakt door de grotten. Iedereen heeft een kaars en dat is het enige licht dat er is. De grotten staan vol met water dus met kaars ben je aan het zwemmen, klimmen, en spring je van watervallen af, onwijs gaaf. Semuc Champey staat gekend om de prachtige kleine licht-blauwe meertjes die in elkaar overlopen ( zie foto's). Eerst even 2 uurhiken voor een een paar mooie foto's en dan afkoelen in deze watertjes. Net zoals in de Zwaluwhoeve zwemmen er in deze meertje kleine visjes die je dode huidcellen opeten, alleen hier is het gratis.Zo'n dag wordt georganiseerd vanuit het hostel en je gaat met een groep backpackers op pad. Iedereen is open en vriendelijk want iedereen zit in het zelfde schuitje. Die dag trek je erg intensief op met die groep mensen en dan is het gek dat je de volgende morgen iedereen een veilige en fijne reis wenst endat iedereen weer uit je leven verdwijnt,echte 1-day-friends.

Nu dan echt op naar Utilawaar het koraal, de tropische vissen, de kreeft enmijn duik-PADI cursus op me wacht. Na 24 uurreizen, 6busjes,2 roeibootjes en een keer met de dood bedreigd te zijnben ik aangekomen op Utila, Honduras. Het is grappig om te zien hoe zo'n bus-zoektocht gaat.Jekomt heel zelfverzekerd aanlopen enik heb mezelf voorgenomen om eerst alle opties even goed te bekijken. Even rustig de tijd te nemen,m'n lonely planet te raadplegen envan iedere prijs iets af te dingen. Maar voordat ik het weet ligt mijn back-pack albovenop een bus, zit ikals een klein jongentjeopeen klapstoeltje in een bustussen de localsenbetaal jemeer dan wie dan ook, haha.

Nu Utila: na aankomst direct even op zoek gegaan naar een duikschool met accomodatie en daarna even bijkomenin mijnhangmat op mijn balkon met uitzicht op de Caribbischezee (zonsondergang is adembenemend mooi).Bij die eerste warmedag bleef het helaas wel want de rest van de dagen heeft het zeker iedere dag wel een paar uur geregend. Niet zo heel erg want ik lag toch de hele dag in het water. Na 3 dagen op Utila arriveerdehet Australische koppel ooken gisteren zijn er nog 2 mensen aangekomen uit Ierland. In mijn duikklasje zit ook een Spaanse brandweerman en eentravel-fellowship is zich aan het vormen. Gisteren heb ik, na 6 duiken ( 10m en 18m die), een schriftelijk examen en 25 onderwater praktijk skills, mijnPADI gehaald.Met 2 grote kippen en rum uit Nicaragua hebben dit gevierd en we zijn daarna naar werelds mooiste bar gegaan genaamd 'Tree Tanic'. Deeigenaar heeft hier 20 jaar aan gewerkt en is geinspireerddoor Gaudi, echt super gaaf.

Morgenvroeg vertrek ik met mijn Australische vrienden naar Nicaragua en een paar dagen latersluitende Ieren en de Spanjaard aanzodat de fellowship met z'n allen Halloween kan vieren. Ergens nog evenmijn eerste golfsurf lesjes volgen en dan langs de Pacific coast naar Costa Rica.Dit was het weer voor nu.Uit de blog-statestiekenmerk dat de bezoeker van mijnblogselectief zijnbij het bekijken van mijn foto's dusdaar zal ik hier porberen op in te spelen met mijn selectie.

Lieve allemaal, bedankt voor de vele berichtjes wanthet is echt super omze te lezen.

Adios y besos

Tim

Nienke

Hoi Tim,

Wat een super verhalen weer en gefeliciteerd met je PADI! Goed om te horen dat je zoveel 1 day friends maakt.....ik vond het altijd geweldig dat je mensen ontmoet waar je in NL nooit mee in gesprek komt... maar op reis kan en mag alles!! Heerlijk!

Siev en ik gaan dit weekend lekker een weekendje naar Maastricht, ha ha wie weten ontmoeten we ook nog 1 day friends, want Siev is daar natuurlijk erg goed in; praten met iedereen en alles :)

Tim, genietse (met volle teugen)!

Liefs Nienke

Robert

Hey Tim,

Volg je met veel interesse vanachter het beeldcherm, genieten hoor. Een goede reis verder naar Nicaragua.

Groeten uit Utrecht Robert

Arwen

Hé Tim, wat gaaf klinkt het allemaal! Inmiddels is het hier volop herfst; regen, kou, vallende bladeren. Geniet jij maar volop van je avonturen, heerlijk om vanaf hier mee te mogen genieten, heel veel liefs, Arwen

Ellen

Hoi Tim, dacht gisteren nog hé nog niks van Tim gehoord en jawel vanmorgen een berichtje.
Wat maak je veel mee zeg een hele ervaring en wat een mensen leer je kennen, daar ben ik wel een beetje jaloers op. Zo veel verschillende mensen met hun eigen verhalen geweldig.
Gefeliciteerd met je PADI ook gaaf zeker.
Nou kijk uit naar je volgende belevenissen dikke kus van ons. Ellen

Wieger

Top verhaal. Klinkt erg goed allemaal. Veel plezier in Nicaragua.

Frank

Weer een mooi verhaal en begeleidende foto's ouwe globetrotter! Dat weer valt hier in NL zeker tegen. Ik kom net terug uit Costa Rica en dan is dat toch weer effen een klap, dat koude slechte weer. Dus geniet nog maar effe lekker van de zon en de warme regen!

Veel plezier in Nicaragua,

Frank

Maya

Na jouw laatste reisverslag weet ik zeker dat we ons geen zorgen hoeven te maken of je het wel prettig hebt.
Het is toch geweldig dat er zoveel jonge mensen de wereld rond reizen. En dat je deze mensen ook weer ergens anders ontmoet. Het kan allemaal. Jouw reis volgen is wel heeeel erg leuk.
Komt ook dat je het leuk schrijft. Ik kijk uit naar het volgende verhaal. Wees zuinig op jezelf en geniet lekker verder.

Floor

Dat klinkt als heerlijke avonturen! Lekker relaxen aan de zee, PADI op zak dus nu vaker de zee in. Straks surfen. Ben heel benieuwd wat je daar van gaat vinden. Het is rete vermoeiend maar ook rete verslavend. Moest stiekem toch lachen toen je schreef dat het regende ;-). Op ons komt typhoon Megi af die net bij de Filippijnen wat doden achter heeft gelaten dus das ook niet veel beter.... Maar na regen komt zonneschijn! Geniet er van daar!

Birgitte

Lieve Tim,

Wat een leuke verhalen en wat doe je veel! Zoals Soof en Jet ook al schreven bij je vorige verhaal: erg leuk om te zien dat ons cadeautje met je meereist.
Hier gaat alles ok en ik heb eergisteren m'n verdediging van m'n scriptie gehaald dus ik ben eindelijk klaar en ga op zoek naar een grote-mensen-baan!

Tot je volgende verhaal!

Dikke kus en alle liefs, x Big

Manno

Hallo Tim
Het is weer super om te horen dat je het naar je zin hebt , en al die mensen die je daar ontmoet.
Nu nog even lekker surfen op de golven wat wil nog meer, en wij maar werken.
Dus gaan we ook maar even op vakantie , lekker met de voetjes op het warme strand met het bekje in de zon en samen met willy van de glijbaan .
Tim geniet er weer van en we wachten weer op een mooi verhaal van je.

Groetjes en genieten daar

Tim

Pap, laat je mama geen opstopping houden van die wildwater glijbaan.... haha.

Hier gaat alles goed, morgen door naar Granada en ik denk nog even een paar daagjes Spaans leren. Hasta luego amado padre y madre.

Henk en Ine

Hoi Tim,

Jij hebt in vijf weken al meer gezien en gedaan dan menigeen! Wat een geweldige ervaring. Die ongelooflijke Caribische zonsondergang zal prachtig zijn geweest. En wat leuk dat je zo'n gezellig reisfellowship hebt!

We kijken uit naar je volgende verslag. Ga vooral door met genieten!

Groetjes, Henk en Ine.

Annelies

Hoi Tim,

Wat een leuke verhalen om te lezen. Dat inspireert. Na 4 dagen het Hilton in Mexico (voor de VIV) ben ik gisteren avond in Panama City aangekomen en zit in een typisch hostel met dorms. Het is even omschakelen, maar als ik jouw verhalen lees geeft me dat inspiratie. Ik verwacht over 2 weken in Costa Rica te zijn, misschien kruizen onze wegen!!!

Groetjes Annelies

john en monique

hallo tim
wat een geweldige onderneming, die reis van jou en wat leuk dat wij op deze manier mee kunnen reizen.
we volgen je graag, dit is een zeer bijzondere vakantie
we wensen jou het allerbeste toe, geniet ervan.

Stefanie

Hi Tim!

Nu eindelijk weer een beetje tijd om mijn email te lezen! Ik ben 15 oktober mama geworden van ons meisje Luna! Wat ontzettend gaaf om te lezen! Geniet ervan!

Liefs Stefanie

oma Leijser,

Hallo lieve Tim, ik zit met mama fotos te kijken en ik ben jaloers op jou. Ik ben met tante Maya en mama naar Arnhem geweest, het was heel gezellig. Je hebt er nu twee maanden opzitten , dus ik ga nu al aftellen, heel veel liefs en een dikke kus van oma.

Greet van der Klaauw.

Ha Tim,Wat een geweldige Kerst heb jij gehad!Ik ga je beslist steunen in je plannen!Enig zoals je alles schrijft.Ik zie het voor me! Spreekt men normaal Spaans of ook eenbeetje dialect en kan je dat dan verstaan?Heb je alweer een nieuwe laptop?Schooiers zijn overal.Geniet van de laatste maanden.Goede reis,Greet.